Cumhurbaşkanı Tatar’ın Mersin Programları Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 20 Temmuz Barış Harekâtı’nın 47. yıl dönümü dolayısıyla Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi’nde düzenlenen kutlama programına katıldı.

Toroslar Belediyesi tarafından düzenlenen programa, Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra; Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek, Olcay Kılavuz, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, KKTC Başkonsolosu Zalihe Mendeli ile il protokolü üyeleri ve gaziler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi tarafından tüm şehitlerimiz için dua yapıldı.

Mehteran takımının kahramanlık marşları konseri ile devam eden törende, Toroslar’ın çok önemli ve anlamlı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Yıllardır her sabah kalktığımda Girne’den Toroslar’a bakarım, Toroslar’ı gördüğümde ise o sabah heyecanla uyanırım, selam olsun Toroslara” ifadelerini kullandı.

1974 ‘ten bu yana Kıbrıs halkının daha refah bir yaşama kavuştuğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Türk halkı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın desteklerini hep yanlarında hissettiklerini ifade etti.

Büyük bedeller ödenerek bugünlere gelindiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, “Bu zaferi bizler kolay kazanmadık, başkalarının bize vaat ettiği Avrupa birliğine girme gibi teklifleri de biliyoruz. Bunlara benim cevabım biz rüşvetle satın alınacak bir halk değiliz, biz onurlu bir halkız, haysiyetli bir halkız ve geleceğimiz için bağımsızlığımıza özgürlüğümüze ve her zaman bizim yanımızda olan Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türk halkına gönülden bağlı olacağız.”dedi.

Törende Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz da bir konuşma yaptı. Programda daha sonra Gazeteci Kurtar Çakın’ın “Kıbrıs Barış Harekâtı” fotoğraf sergisi ile Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları Yöresel Ürünler Sergisi gezildi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Barış Harekâtı Şehitliği Hatıra Ormanı’nda Düzenlenen Törene Katıldı

KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar, ilimizdeki ziyaretleri kapsamında Silifke ilçesinde bulunan Kıbrıs Barış Harekâtı Şehitliği Hatıra Ormanı’nda Çelenk Sunma ve 47. yıl dönümü kutlama programına katıldı.

Törene Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra; Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek, Olcay Kılavuz, Kaymakam Namık Kemal Nazlı, KKTC Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok ile il ve ilçe protokolü üyeleri katıldı.

Törende Şehitlik Anıtı’na KKTC Cumhurbaşkanlığı ile gazi derneklerinin çelenkleri sunuldu. Burada yaptığı konuşmasında Kıbrıs’ta Türkiye ile birlikte çok bedeller ödendiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs halkının çok zor günler geçirdiğini hatırlatarak Kıbrıs Türk Halkı’nın şu anda bağımsız ve özgür olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasındaki bağların daha da güçlenmesi için elinden gelen her şeyi yapacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin egemenliğini ve özgürlüğünü dünyaya haykırmaya devam edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar sözlerinin devamında; “Şehitlerin kanları hiçbir zaman yerde kalmayacaktır. Vatanımız, memleketimiz ve bayrağımız uğruna sonuna kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş’ın “İki Bayrak” isimli şiirinde geçtiği gibi biz de aynı duygularla bu mücadeleyi sürdürmekteyiz. Çünkü iki bayrağımız vardır. Biri Türk Bayrağı’dır diğeri ise Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti bayrağıdır. Bu iki bayrak da KKTC semalarında ilelebet dalgalanmaya devam edecektir.” dedi.

Programda KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın yazdığı “İki Bayrak” şiiri Şair Ali Yabalak tarafından okundu. Program Silifke Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile devam etti.

Cumhurbaşkanı Tatar’dan MTOSB’ye Ziyaret

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar Mersin programı kapsamında Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesini (MTOSB) ziyaret ederek Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

MTOSB’deki, Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi’nde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Tatar MTOSB Başkanı Sabri Tekli’den merkez hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Tatar burada yaptığı konuşmasında, “Bizim yolumuz Türkiye yoludur. Güçlenen Türkiye ile Doğu Akdeniz, bölgesel hava sahası gibi konular başta olmak üzere tüm konularda hep birlikte olmalıyız. Çünkü bizim refahımız güvenlikten geçer. Davamız Türkiye ile müşterek. Türkiye olmasa biz olmazdık.” dedi.

Daha sonra MTOSB’nin tanıtım filmini izleyen Cumhurbaşkanı Tatar, MTOSB Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Robot Takımı öğrencileri ile bir araya gelerek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ziyarette Cumhurbaşkanı Tatar’a, Vali Ali İhsan Su ile milletvekilleri Baki Şimşek ve Olcay Kılavuz’un yanı sıra, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, KKTC Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli de eşlik etti.

Bir yanıt yazın