MEÜ ile Mersin İl Müftülüğü Arasında İş Birliği Protokolü

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sürekli Eğitim Merkezi ile Mersin İl Müftülüğü arasında, müftülük personeline yönelik kişisel gelişim, mesleki, teknik, mevzuat ve ilgili alanlarda belirlenen amaçlara yönelik hizmetlerin yürütülmesi ve kurumlar arası iş birliğini oluşturmayı amaçlayan protokol imzalandı.

MEÜ Sürekli Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen protokol imza törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade ve Mersin İl Müftü Yardımcısı Hasan Küçük katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın büyük bir kurum olduğunu ve içerisinde birçok farklı faaliyet gerçekleştiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı; bu durumun kuruma destek anlamında da çeşitlilik getirdiğini ve Üniversitemizin de bu desteği her zaman vereceğini belirtti.

Sürekli Eğitim Merkezimizin altyapısının çok güçlü olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, imzalanan protokol ile birlikte gerçekleştirilecek eğitim faaliyetleri için Üniversitemizin hazır olduğunu ve bu kapsamda imzalanan iş birliği anlaşmasının her iki kuruma da hayırlı olmasını temenni ettiğini söyledi.

Ülkemizde ve dünyada din görevlilerinin doğru dini bilgileri aktarmasının elzem olduğunu belirten Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi; müftülük personelinin protokol, diksiyon, sosyal iletişim gibi birçok farklı alanda alacakları eğitimle daha iyi bir din hizmeti sunacağına inandığını belirtti. Bu amaçla gerçekleştirilen protokolün hayırlı olmasını dileyen İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi; Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Sürekli Eğitim Merkezi Müdürümüz Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade’ye teşekkürlerini iletti.

Mersin İl Müftülüğü personeline hizmet etmekten dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade ise; halka hitap eden din adamlarımızın, topluma dini bilgileri en iyi şekilde aktarması için ne gerekiyorsa gerçekleştirmeye hazır olduklarını belirtti ve desteklerinden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi’ye teşekkür etti.

Bir yanıt yazın