Vali Su, TOKİ Tarafından Yapımı Devam Eden Konutları Yerinde İnceledi

Vali Ali İhsan Su, Akdeniz İlçesi, Çay Mahallesi Ataş yerleşkesinde, 57.483 metre kare alan üzerinde yapımı devam eden Toplu Konut İdaresi (TOKİ) kentsel dönüşüm inşaatı tanıtım programına katılarak, yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Yatay mimari tekniğiyle inşası devam eden ve içerisinde 14 adet konut bloğu, 6 adet ticaret konut karma blok, 1 ticaret merkezi, 300 kişilik camii olmak üzere 20 blok ve 416 konut ayrıca 44 adet ticari birimin yer aldığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) proje alanında yürütülen çalışmaları yerinde müşahede eden Vali Ali İhsan Su, yapımı tamamlanan örnek daireyi de gezerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından programı takip eden basın mensuplarına yaptığı açıklamada Vali Su; “Binaları beraberce gezdik, sizler de gördünüz gerçekten çok güzel işçilik, kaliteli, birinci sınıf binalar olmuş. Toplu Konut İdaresi (TOKİ), ülkemiz genelinde ve ilimizde çok güzel hizmetlere imza atıyor. Burası kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında gerçekleşen bir projemiz. İlimizde 4925 konut projesi var ve bunlardan yaklaşık 3800 civarı tamamlanmış durumda. İnşaatı devam edenler var, yeni projelerimiz de olacak.” dedi.

İlimizde altyapı ve üst yapı alanında, her alanda ciddi çalışmaların sürdüğünü kaydeden Vali Ali İhsan Su; “Bu güzel eserlerin ortaya çıkmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanımız Lütfi Elvan ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a huzurlarınızda şahsım, ilimiz ve vatandaşlarımız adına şükranlarımı arz ediyorum. Ayrıca bu çalışmalarda emeği geçen Akdeniz Belediye Başkanımıza, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza ve yüklenici firma yetkiliklerine teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Vali Su’ya incelemeleri sırasında Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ve yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.

Bir yanıt yazın