Ticaret Bakanı Muş: Ele Geçen Kokainle İlgili Tüm Verileri Yargı Makamlarına İlettik

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş, beraberindeki heyet ile birlikte Vali Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret etti.

Ziyarette Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş’a; Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz, Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın ve Baki Şimşek ile Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Murat Yaman, Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüş, Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdür Vekili Emel Emirlioğlu da eşlik etti.

Ziyarette Valilik Şeref Defterini imzalayan Bakan Muş, daha sonra Valilik Makamına geçerek Vali Ali İhsan Su ve beraberindeki heyetle bir süre görüştü.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Valilik Ziyaretinin ardından Orta Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Mersin Serbest Bölgesini ziyaret etti. Daha sonra Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne geçen Bakan Muş, burada basın toplantısı düzenleyerek gümrük çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Kentte, 1 ton 763 kilogram kokain ele geçirilen 2 önemli operasyonu anımsatan Bakan Muş, “Gümrük Muhafaza ekiplerimiz, titiz bir çalışma neticesinde Mersin’de, bir hafta arayla gerçekleştirilen 2 operasyonla ülkemiz tarihinin en yüksek miktarlı kokain yakalamasını gerçekleştirerek uyuşturucuyla mücadelede büyük bir başarıya imza attılar.” şeklinde konuştu.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş sözlerinin devamında; ” Gümrük Muhafaza ekiplerimizin titiz çalışması sonrası sadece son 1 hafta içerisinde Mersin’de ele geçirilmiştir. Bu başarı Gümrük Muhafaza ekiplerimizin dikkatli ve titiz çalışmasının neticesinde ortaya çıkmıştır. Bu başarıda emeği geçen tüm Bakanlık personelimizi ve kaçakçılıkla mücadelede daima iş birliği içerisinde olduğumuz devletimizin tüm güzide kurumlarını, istihbaratı, emniyeti bir kez daha kutluyorum, tebrik ediyorum.” dedi.

Bakan Mehmet Muş, gümrüklerde uyuşturucu ve kaçak eşyaya dönük sıkı kontroller gerçekleştirirken yasal ticaretin akış hızını engellememek için de azami gayret gösterdiklerini ifade ederek; “Son günlerde kamuoyunda bazı çevrelerce ‘Gümrüklerde yakalanan uyuşturucunun göndericisi kim, alıcısı kim, neden bilinmiyor, neden açıklanmıyor?’ minvalinde bazı sorularla karşılaşıyoruz. Şunu açıkça belirtmeliyim ki son dönemde gerçekleştirilen rekor uyuşturucu yakalamalarına konu sevkiyatların tüm verileri elimizde mevcuttur. Ele geçirilen uyuşturucunun nereden gelip nereye gittiği, hangi ülkelere uğradığı, hangi gemi ve konteyner ile taşındığı, alıcısının, göndericisinin kim ya da hangi şirketler olduğu ve benzeri tüm verilere elbette sahibiz. Tüm bu verileri biz yargı makamlarına iletmiş durumdayız. Bu bilgiler, devam eden soruşturmalarda savcılık makamlarımız ve adli kolluk personelimizce titizlikle değerlendirilmektedir. Soruşturmalar yargı makamının uhdesinde yürütülmektedir. Nitekim yargı makamlarının verdiği kararlarla bu iki olayda şu ana kadar 6 kişi tutuklanmıştır. Dolayısıyla kimlerin bu konularla ilgili yargılandığı zaten mahkeme kayıtlarında mevcuttur. Bu minvalde milletimiz müsterih olsun, devletimizin gereken tüm bilgiye sahip olduğundan ve bunun gereğini yaptığından kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş daha sonra Mersin- Serbest Bölgede faaliyet gösteren bir çelik boru fabrikasını ziyaret ederek, bölge içerisinde incelemelerde bulundu.

Ziyaret ve basın açıklamasında Bakan Mehmet Muş’a, Vali Ali İhsan Su, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın ve Zeynep Gül Yılmaz ve Baki Şimşek de eşlik etti.

Bir yanıt yazın